Grudzień 2017
P W Ś C P S N
« sty    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Strony
Najnowsze komentarze
    Popularne
    • Wiedza nieprzydatnaWiedza nieprzydatna
      Wiele osób w dzisiejszych czasach stara się o to, aby w sposób odpowiedni móc dla siebie pozyskać odpowiednie możliwości jeżeli chodzi o spędzanie czasu wolnego. Codzienna praca potrafi praktycznie każdego …
    • Nauka na poziomieNauka na poziomie
      Dla każdego człowieka na tej ziemi naprawdę bardzo ważnym jest to, aby dokonać tego, że jego życie będzie jak najlepsze. Niestety, ale bardzo często okazuje się, że wiele ludzi nie …
    • Promocja na prace magisterskiePromocja na prace magisterskie
      Skorzystaj z promocji na prace magisterskie!. Dużą grupą społeczną w naszym kraju są Studenci. Uczą się na różnych kierunkach i w różnych systemach. Marzą, aby zdobyć upragniony dyplom i wykształcenie. …

    Czy czerwone mięso skraca życie

    Wielu dietetyków od lat nawołuje, aby ograniczyć spożywanie czerwonego mięsa, czyli na przykład wołowiny i wieprzowiny. W ostatnim okresie czasu naukowcy z uniwersytetu w Harwardzie przeprowadzili badania na ponad 100 tysiącach kobiet i mężczyzn badając wpływ czerwonego mięsa, zjadanego regularnie, na zdrowie człowieka i jego długość życia. Wyniki badań wykazały, że codziennie spożywając tego rodzaju mięso, o kilkanaście procent rośnie ryzyko zachorowania na raka, powstania chorób serca lub tez po prostu wcześniejszego zgonu. Okazało się też, że jedząc przetworzone czerwone mięso, na przykład w postaci hamburgera, to ryzyko jeszcze wzrasta – aż do 20 procent. Naukowcy alarmują więc o zmniejszenie ilości spożywanego czerwonego mięsa, a jeżeli już je spożywamy, to przetworzone w zdrowy sposób oraz na pewno chude. Warto więc częściej spożywać takie produkty jak ryby, drób czy rośliny strączkowe, zapewniające codzienną porcję pełnowartościowego białka. Tak więc nawyki żywieniowe Polaków powinny zmienić się, przyczyniając się do lepszego zdrowia i dłuższego życia

    Leave a Reply